Amsterdamse praktijk voor tandheelkunde

Talen

Nederlands Engels

Tandarts voor orthodontie Amsterdam, mooie stralende tanden

Een tandarts voor orthodontie houdt zich voornamelijk bezig met het in kaart brengen van afwijkingen aan het gebit, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ruimtegebrek tussen de tanden of een onregelmatige stand van het gebit.

De behandeling

Om tot een mooi eindresultaat te komen dient er als eerst een behandelplan te worden opgesteld. Hierbij brengen wij de afwijkingen in kaart en inventariseert de tandarts voor orthodontie welke beugel het meest geschikt is voor de cliënt. Gemiddeld dient een beugel tussen de één en twee jaar gedragen te worden.

Door het aanbrengen van een beugel brengt de tandarts voor orthodontie de kaken, tanden en de kiezen in de juiste positie, hierbij corrigeren wij het gebit op posities waar te veel of juist te weinig ruimte is. Op deze manier positioneren wij de tanden op de juiste manier waardoor het gebit beter onderhouden kan worden.

Een beugel wordt gemonteerd door diverse brackets (ook wel slotjes genoemd) op de tanden te plaatsen. Vervolgens worden de diverse slotjes met elkaar verbonden door middel van een dunne ijzeren draad, welke er voor zorgt dat elke tand of kies naar de juiste positie kan worden verplaatst. De gehele behandeling wordt door onze specialisten uitgevoerd in één van onze praktijken in Amsterdam.

De kans bestaat dat na verloop van tijd een draadje los komt te zitten. Wij raden u dan aan om zo snel mogelijk een afspraak met ons in te plannen. Dit biedt ons de mogelijkheid om de beugel tijdig weer optimaal te laten functioneren.

Op zoek naar een tandarts voor orthodontie in Amsterdam?

Bent u momenteel op zoek naar een tandarts voor orthodontie Amsterdam? Dan bent u bij Lassus Tandartsen aan het juiste adres. Dankzij een team van specialisten bent u of uw kind bij ons in goede handen. Wilt u graag meer informatie over de behandeling of wilt u graag een afspraak met een tandarts voor orthodontie inplannen? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel naar 020-4713137.

 

Naam*
E-mail adres*
Telefoonnummer*
Praktijk

Bericht*