Amsterdamse praktijk voor tandheelkunde
Nederlands Engels

Facings Amsterdam, voor mooie stralende tanden

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een of meerdere spleetjes tussen uw tanden? Of wilt u een of meerdere afgebroken tanden laten repareren? Met behulp van facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Waarom facings laten bij plaatsen bij Lassus Tandartsen?

 • Facings van hoge kwaliteit en duurzaamheid
 • Composiet facings binnen 1 dag aangebracht
 • De behandeling zal pijnloos verlopen
 • Bepaal in samenspraak met de specialist de nieuwe kleur facings
 • Ruime openingstijden

In onze moderne tandartspraktijken aan de keizersgracht en de lassusstraat in Amsterdam kunt u terecht voor een afspraak met een specialist.

Maak een afspraak Bel 020 471 3137

Kosten van het plaatsen van facings

De prijs van facings is afhankelijk van het materiaal waarvan de facing gemaakt is. U kunt namelijk kiezen tussen facings van porselein en composiet. Verder speelt het aantal facings dat geplaatst wordt en op welke wijze de tandarts de behandeling uitvoert een rol in de kosten van een facing behandeling. De tandarts stelt dan ook graag een persoonlijke begroting voor u op voorafgaand aan het plaatsen van de facings. 

Om u toch een beeld te geven van de prijs vindt u hieronder een indicatie:

 • Facing composiet: € 100-150 per tand/kies
 • Facing porselein: € 700-900 per tand/kies

 

Verschil tussen composiet en porselein

Er bestaan 2 type facings: composiet en porselein. Bij beide is het principe hetzelfde; schildjes die over de tanden heen geplaatst worden. Er zit echter een groot verschil in het soort materiaal waaruit de facing bestaat en de kenmerken die horen bij het soort materiaal. Hieronder vindt u een overzicht van kenmerken van beide type facings.

Porseleinen facings

 • Voordelen

  • Facings van porselein verkleuren niet
  • De specialist kan werken met verschillende kleurschakeringen
  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud
 • Nadelen

  • Facings van porselein zijn duurder dan facings van composiet
  • Meerdere behandelingen nodig

 

Composiet facings

 • Voordelen

  • Relatief goedkoop in vergelijking met facings van composiet
  • In 1 behandeling geplaatst
 • Nadelen

  • Verkleuren sneller
  • Minder lange levensduur dan porseleinen facings

 

De behandeling: facings laten plaatsen

Er zit verschil in de behandeling voor het plaatsen van porseleinen facings en composiet facings. Zo kunnen composiet facings al in de eerste afspraak geplaatst worden, terwijl u bij porseleinen facings 2 afspraken moeten maken.

Behandeling porseleinen facings

Porseleinen facings worden in 2 behandelingen geplaatst. Bij de eerste afspraak met ons wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt en bepaalt u samen met de tandarts de kleur van uw facings. Aan de hand van de afdruk wordt er vervolgens in ons laboratorium door de tandtechnicus porseleinen facings gemaakt.

Bij de tweede afspraak worden de tanden eerst voorbehandeld en van een hechtlaag voorzien. Vervolgens worden de facings geplaatst door de tandarts. Na de behandeling kunt u direct genieten van uw stralende tanden.

Behandeling composiet facings

Een facing van composiet kan door onze specialisten binnen één dag worden aangebracht. Samen met de specialist kiest u eerst de kleur van de composiet facings. Vervolgens wordt uw tand behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om vervolgens het composiet aan te brengen. De facings worden daarna uitgehard met een speciale lamp. Als laatste stap worden de composiet facings geslepen in de gewenste vorm. Na de behandeling kunt u gelijk genieten van uw nieuwe stralende gebit.

Nazorg en onderhoud van de facings

De eerste dagen na de behandeling zult u moeten wennen aan de facings, ondanks dat deze hetzelfde aanvoelen als uw natuurlijke tanden. Dit is zeker het geval als de vorm van uw tanden erg is veranderd, zo kunnen bepaalde klanken vervormen en kan praten hierdoor tijdelijk iets vermoeilijken.

Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig in vergelijking met natuurlijke tanden. Wij raden u wel aan om net zoals bij natuurlijke tanden tweemaal per dag uw tanden te poetsen. Gebruik ook tandfloss, ragers of stokers om uw tanden schoon te houden.

 

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Bekijk hier de e-motion film over facings van Lassus Tandartsen.

Contact met Lassus Tandartsen

Bent u momenteel op zoek naar een praktijk in Amsterdam die u kunt helpen bij het plaatsen van facings? Lassus Tandartsen staat graag voor u klaar. Heeft u nog verdere vragen naar aanleiding van de bovenstaande informatie? Neem dan gerust contact met ons op via het onder staande contactformulier. Wij voorzien u graag van een passend antwoord.

Daarnaast zijn onze praktijken te bereiken op de volgende contactgegevens:

Lassusstraat
Lassusstraat 9
1075 GV Amsterdam
Tel 020 47 13 13 7
info@lassustandartsen.nl

routebeschrijving

Keizersgracht
Keizersgracht 132              
1015 CW Amsterdam
Tel 020 42 21 91 2
info@lassustandartsen.nl

routebeschrijving

Olympisch Stadion
Stadionplein 125              
1076 CK Amsterdam
Tel 020 210 4007
info@lassustandartsen.nl

routebeschrijving

 

Naam*
E-mail adres*
Telefoonnummer*
Praktijk


Bericht*

We wijzen je op onze privacy-en cookieverklaring.