Amsterdamse praktijk voor tandheelkunde

Talen

Nederlands Engels

Gebitsslijtage

Bij Lassus Tandartsen kunt u terecht voor uiteenlopende behandelingen voor het herstellen van uw de slijtage aan uw gebit. Laat uw afgesleten, afgebroken of verkleurde tanden herstellen door onze deskundige tandartsen. In onze praktijk vinden wij uw tijd belangrijk; u wordt vrijwel altijd direct op de afgesproken tijd geholpen. Bij nieuwe cliënten stellen wij altijd een persoonlijk behandelplan op afhankelijk van uw persoonlijke wensen en budget. U vindt de praktijken van Lassus tandartsen op drie verschillende locaties in Amsterdam.

Locaties en openingstijden

U kunt op drie verschillende locaties terecht voor het behandelen van gebitsslijtage. Ook bieden wij vele andere tandheelkundige behandelingen aan die gericht zijn op het verfraaien van uw gebit. In onderstaande tabel vindt u overzichtelijke de adres- en contactgegevens van de praktijken van Lassus Tandartsen.

Praktijk Lassusstraat

Lassusstraat 9
1075 GV Amsterdam

020 471 3137
info@lassustandartsen.nl

Keizersgracht

Keizersgracht 132
1015 CW Amsterdam

020 422 1912
info@lassustandartsen.nl

Olympisch Stadion

Stadionplein 125
1076 CK Amsterdam

020 210 4007
info@lassustandartsen.nl

Openingstijden

Alle locaties van Lassus Tandartsen zijn zeven dagen per week geopend op de volgende tijdstippen:

Maandag:08:00 - 21:30 uur
Dinsdag:08:00 - 21:30 uur
Woensdag:08:00 - 21:30 uur
Donderdag:08:00 - 21:30 uur
Vrijdag:08:00 - 17:30 uur
Zaterdag:08:00 - 16:00 uur
Zondag:08:00 - 16:00 uur

Herstellen van schade aan uw gebit

Onder gebitsslijtage valt het verlies van tandweefsel door het nuttigen van frisdranken, tandenknarsen of een verkeerde manier van poetsen. Hierdoor worden de tanden korter en gevoeliger voor koude of warme dranken. Bij Lassus Tandartsen kunt u terecht voor verschillende behandelingen om uw beschadigde of verkleurde tanden te herstellen. Zo kunt u uw gebit weer laten herstellen met facings, implantaten, orthodontie of kronen en vullingen.

"Al jaren ergerde ik mij aan mijn gele tanden. Ik dacht dat het bleken mijn tanden zou beschadigen dus zag dit nooit als optie. Bij Lassus Tandartsen wordt een bleekbehandeling aangeboden die de tanden witter maakt maar niet beschadigd. Ik ben enorm tevreden met het resultaat!"

Mogelijke behandelingen bij gebitsslijtage

Wanneer u last heeft van gebitsslijtage, kunnen we voor u de volgende behandelingen uitvoeren:

Facings

Met facings worden uw tanden hersteld door vulmateriaal op of over de tand te plakken. U kunt kiezen voor facings van composiet of een facing van porselein.

Ontdek meer over facings

Vullingen

Met vullingen van composiet kunnen tanden na een breuk worden hersteld. Ook het wegwerken van verkleuringen op het tandoppervlak is mogelijk met vullingen.

Kronen en bruggen

Wanneer er tanden zijn afgebroken of bij grote gaatjes kan de gebitsslijtage worden hersteld met een kroon of brug van porselein.

Lees meer over koon en brugwerk

Implantaten

Bij verlies van een tand, kunt u een implantaat laten plaatsen. De kunststofwortel van titanium wordt in het kaakbot geplaatst.

Meer lezen over implantaten

Orthodontie

Wanneer de stand van uw tanden leidt tot schade aan uw tandvlees, kan een beugel nodig zijn. U voorkomt dan slijtage in de toekomst.

Informatie over beugels

Bitje

Bij gebitsslijtage door knarsen, kan de tandarts een splint van hars (ook wel bitje genoemd) adviseren. U voorkomt zo verdere gebitsschade.

Behandelplan gebitsslijtage

Stap 1: Voordat we beginnen met het herstellen van het gebit, is het belangrijk om vast te stellen waardoor de gebitsslijtage is ontstaan. Mogelijke oorzaken die de tandarts met u zal bespreken zijn het veelvuldig drinken van frisdranken, het (soms onbewust) kauwen op bijvoorbeeld uw pen en knarsen tijdens het slapen.

Stap 2: Nadat de arts heeft vastgesteld wat uw gebitsslijtage heeft veroorzaakt, zal hij de verschillende behandelmogelijkheden met u doornemen. U bespreekt met uw tandarts welke tanden u wilt laten herstellen. Ook kunt u uw esthetische wensen aangeven. Zo zal de tandarts voor het plaatsen van een porseleinen vulling met u overleggen welke tandkleur u wilt.

Stap 3: Deze stap bestaat uit de behandeling. De meeste voorkomende behandelingen voor het herstellen van gebitsschade, is het plaatsen van facings. Heeft u gekozen voor vullingen of facings van composiet? Deze zijn al binnen een dag aangebracht. De facings van porselein worden in twee behandelingen geplaatst. Tijdens de eerste afspraak maken wij een afdruk van uw gebit, waarna een tandtechnicus de facing maakt. Ook bij het plaatsen van implantaten, kronen en orthodontie zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Afspraak maken

Schade door tandenknarsen voorkomen

Wanneer de slijtage aan uw gebit is ontstaan door knarsen in uw slaap, kan de arts u een splint (opbeetplaat) aanraden om zo verdere schade te voorkomen. De opbeetplaat wordt door de tandarts op maat gemaakt en draagt u tijdens het slapen. De splint is gemaakt van kunsthars en is 2 tot 3 millimeter dik.

"Ik wist niet dat ik ’s nachts knarste, totdat mijn nieuwe tandarts bij Lassus Tandartsen mij hierop wees. Ik heb mij direct een bitje laten aanmeten en ben enorm blij dat de slijtage nu in ieder geval niet verder gaat."

Afspraak maken 020 4713 137

Veelgestelde vragen over behandelen van gebitsslijtage

De meest voorkomende behandeling voor het herstellen van gebitsslijtage is het plaatsen van facings van composiet of porselein. Lees hier de meest gestelde vragen over deze behandeling.

Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Nee. Zowel voor composiet als porseleinen facings geldt dat het plaatsen niet pijnlijk is. Voor het plaatsen van facings van composiet worden uw tanden behandeld met speciaal hechtingsmateriaal. Vervolgens wordt het composiet op uw tanden gebracht en met een lamp wordt het materiaal uitgehard. Als het materiaal stevig vastzit, slijpt en polijst de tandarts uw tanden en u kunt direct genieten van een prachtig gebit.

Facings van porselein worden als een schildje over uw eigen tand geplaatst. Tijdens de eerste afspraak wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt. Vervolgens wordt er door een tandtechnicus een facing ontwikkeld die de tandarts tijdens een tweede afspraak plaatst.

Hoeveel kosten facings?

De prijs die u moet betalen voor een behandeling hangt af van het aantal tanden dat behandeld moet worden. Ter indicatie:

  • Composiet facing: € 150,- - € 160,- per tand kies
  • Porselein facing: € 700,- - € 900,- per tand kies

Voel ik de facings?

Direct na de behandeling zult u een beetje moeten wennen aan de nieuwe vorm van uw tanden. U zult echter merken dat u na een paar dagen al niet meer doorheeft dat er iets is veranderd.

Hoelang blijven de facings goed?

Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van composiet. Dit verschil merkt u in de kwaliteit, het materiaal zal na verloop van tijd een beetje verkleuren. Wanneer u kiest voor facings van porselein, heeft u hier geen last van.

Hoe onderhoud ik de facings?

U verzorgt de facings op dezelfde manier als uw natuurlijke tanden. U houdt uw tanden schoon door twee maal per dag te poetsen en ook tandfloss, ragers of stokers te gebruiken.

Contactinformatie Lassus Tandartsen

Heeft u vragen over het behandelen van gebitsslijtage? Neem contact met ons op via 020 471 3137 of kom langs in onze praktijk in Amsterdam-Zuid of onze praktijk aan de Keizersgracht. Ook kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Naam*
E-mail adres*
Telefoonnummer*
Praktijk


Bericht*

We wijzen je op onze privacy-en cookieverklaring.