Hoe vaak vervang jij jouw tandenborstel?

Hoe vaak vervang jij jouw tandenborstel?

Velen van ons poetsen te lang door met een versleten tandenborstel. Voor een optimale mondgezondheid is het belangrijk om je tandenborstel regelmatig te vervangen. Maar hoe vaak is dat eigenlijk en waarom is dat zo belangrijk?

Je tandenborstel is een broedplaats van bacteriën. In een paar maanden tijd kunnen er al miljoenen (!) bacteriën op je tandenborstel zitten. Je kunt je dus afvragen of je tanden daar dus veel schoner van worden…

Aangeraden wordt om na tweeënhalve maand of maximaal drie maanden je tandenborstel te vervangen. Poets je te hard? Ook dan is het belangrijk om je tandenborstel op tijd te vervangen omdat de haartjes van je tandenborstel uit elkaar staan en doet je tandenborstel eigenlijk zijn werk niet meer goed. Wanneer je te lang blijft poetsen met een oude of versleten tandenborstel, blijft er tandplak achter in je mond die er weer voor zorgt dat de bacteriën zich in de tandplak gaan nestelen. Deze bacteriën vormen een bepaalde zuur waardoor het tandvlees gaat ontsteken en gaatjes kunnen ontstaan.

Ben je ziek geweest? Dan is het zeker aan te raden om je tandenborstel eerder te vervangen, zelfs als je tandenborstel nog niet zo oud is! Heb je vragen over het vervangen van je tandenborstel en jouw mondhygiëne? Neem dan contact met ons op via 0204713137 of lees hier alles over mondhygiëne.