Ik heb een spleetje tussen mijn tanden

Home / Ik heb een spleetje tussen mijn tanden

Een spleetje tussen de tanden noemen we in de tandheelkunde een diasteem. Hoewel een ruimte tussen de tanden op verschillende plekken in het gebit kan voorkomen, valt een spleetje tussen de voortanden het meeste op. Als u zich stoort aan ruimte tussen uw tanden of kiezen, kunt u terecht voor verschillende behandelingen bij Tandartspraktijk Lassus Tandartsen in Amsterdam.

Beugel of spleet tussen tanden opvullen?

Bij Tandartspraktijk Lassus Tandartsen kunt u terecht voor verschillende behandelingen voor het diasteem. Het plaatsen van facings van  composiet of porselein is de snelste manier om van het spleetje af te komen. Ook kunt u kiezen voor een beugel. Deze behandeling duurt langer. Meer weten over de verschillende behandelmogelijkheden? Door op onderstaande buttons te klikken, vindt u direct meer informatie over:

Behandeling inplannen bij Lassus Tandartsen

Heeft u een spleetje tussen uw tanden en wilt u weten wat onze tandartsen voor u kunnen betekenen? Plan een consult in met een van onze tandartsen!

Veelgestelde vragen over een spleetje tussen de tanden

Hoe ontstaat een spleetje tussen de tanden?

Een diasteem of spleetje tussen de tanden kunt u van nature hebben. Het spleetje kan ontstaan doordat:

  • er tanden ontbreken
  • de tanden erg klein zijn
  • het formaat van de boven- en onderkaak van elkaar verschilt
  • het lipbandje groot en dik is

Daarnaast kunnen omgevingsfactoren het ontstaan van een spleetje tussen de tanden beïnvloeden. U kunt hierbij denken aan duimzuigen of ontsteken aan het tandvlees.

Vergoedt mijn verzekering de behandeling?

Het behandelen van een spleetje tussen de tanden wordt gezien als een cosmetische behandeling. Dit betekent dat u geen vergoeding krijgt vanuit uw basispakket. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan kunt u soms een vergoeding krijgen. Als u niet zeker weet of de behandeling wordt gedekt, raden we u altijd aan om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Helpt een beugel bij een spleetje tussen de tanden?

Met een beugel kan de tandarts de stand van uw tanden en/of kiezen veranderen. Dit betekent dat het spleetje tussen de tanden kan verdwijnen. Let op: een beugel helpt niet per definitie bij het weghalen van het spleetje. Bespreek daarom altijd met uw tandarts wat uw wensen zijn!

Tanden spleetje wegwerken?

Maak een afspraak