Kroon & brugwerk bij Lassus Tandartsen

Home / Kroon & brugwerk bij Lassus Tandartsen

Kroon- en brugwerk

In sommige gevallen hebben uw tanden een restauratie nodig, bijvoorbeeld na een afgebroken tand/kies of bij grote gaatjes. Vaak is het niet meer mogelijk om een vulling of facing te plaatsen in zulke gevallen, een porseleinen kroon is dan de oplossing. Een porseleinen kroon is niet van echt te onderscheiden en heeft een natuurlijke kleur.

Wilt u een afspraak maken voor een kroon of brug? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 471 3137. Ook kunt u het onderstaande contactformulier gebruiken.

De behandeling

Lassus Tandartsen vervaardigt kronen door middel van verschillende technologieën. Bij de eerste afspraak bespreekt de tandarts met u de verschillende technologieën. Voor welke technologie gekozen wordt hangt af van de status van uw gebit en persoonlijke voorkeur.

CEREC Technologie

Door middel van de CEREC Technologie maakt de tandarts een 3D opname van uw tand of kies. Hieronder kunt u aan de hand van een stappenplan lezen hoe er met de CEREC technologie een kroon bij u geplaatst wordt.

Stap 1

De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de vorm die nodig is om de tandvervanging mogelijk te maken. Indien u een tand of kies mist, slijpen wij de tanden en kiezen aan de weerzijde van de lege ruimte zodat wij later er een brug overheen kunnen plaatsen.

Stap 2

Door middel van de CEREC Technologie scant de tandarts uw mond. De tandarts krijgt op die manier een perfect beeld van uw gebit, u hoeft ook niet te “happen” bij deze technologie.

Stap 3

De scan die de tandarts van uw mond heeft gemaakt verschijnt in 3D op de computer. Samen met de tandarts bespreekt u de huidige situatie van uw gebit, ook laat de tandarts op de computer zien hoe uw gebit er in de nieuwe situatie uit komt te zien. De kleur van de kroon bepaalt u samen met de tandarts.

Stap 4

Nu de vorm van kroon is bepaald door de scan, wordt deze doorgegeven aan het freesapparaat. De tandarts zet een blokje materiaal in de door u gekozen kleur in het freesapparaat en freest de kroon. Dit proces neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Stap 5

De kroon wordt in uw mond geplaatst door de tandarts.

Voordelen van de CEREC Technologie

Het grote voordeel van deze technologie is dat u een kroon krijgt die volledig aansluit op uw tand of kies en dat u in 1 sessie behandeld kan worden. Een behandeling duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur, met een korte pauze van een kwartier waarin de machine de kroon slijpt.

Conventionele kroon

Soms kan het zijn dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de CEREC technologie. Bijvoorbeeld wanneer u een implantaat heeft waarbij een keramische of porseleinen kroon op geplaatst. De behandeling bestaat uit twee afspraken. Bij de eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw gebit en bepaalt u samen met de tandarts de kleur van uw kroon. Vervolgens gaat de gemaakte afdruk naar een tandtechnicus die de afdruk uitgiet en een kroon op maat voor u maakt. Zodra de kroon gereed is, komt u terug bij ons in de praktijk om de kroon definitief te plaatsen.

Brugwerk

Als u een tand of kies mist, is het mogelijk om een brug te vervaardigen zodat de lege ruimte in uw gebit wordt opgevuld. Een brug bestaat uit meerdere kronen. Tussen de kronen bevindt zich een dummy, deze heeft als doel om het gat van de verloren tand of kies op te vullen. Een kleine brug wordt vervaardigd uit keramiek.

Een grotere brug wordt gemaakt van zirkonium. Zirkonium is een zacht materiaal dat na verhitting hard wordt. Zodra de basis past, wordt er een laag porselein omheen gemodelleerd. Porselein heeft een natuurlijke uitstraling doordat de structuur van het materiaal veel op uw eigen tand lijkt en in kleur aangepast kan worden.

Tarieven 2021

In de tabel hieronder vindt u de prijzen van de meest voorkomende behandelingen op het gebied van kroon- en brugwerk

CodeBehandelingTarief
R08Eenvlaks composiet inlay*72,35
R09Tweevlaks composiet inlay*138,67
R10Drievlaks composiet inlay*180,88

* Exclusief techniekkosten

Bekijk alle tarieven

Reviews

Professionals

Onze behandelaren

 

Veel gestelde vragen

Wat is een kroon?

Een kroon dient als vervanging van een bestaande tand of kies. Het is een soort tandkleurig kapje. Een kroon op zichzelf is geen volledige vervanging wanneer u tanden of kiezen mist. In combinatie met een implantaat kan een kroon wel een vervanging zijn.

Wat is een brug?

De tandarts plaatst een brug wanneer er meerdere tanden of kiezen ontbreken. Het is dus eigenlijk een verbinding tussen de naastgelegen bestaande tanden. Deze tanden dienen als pijler waar de tandarts de brug op vastklikt.

Hoelang gaat een kroon of brug mee?

Kronen en bruggen worden gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de gebitselementen minstens tien jaar meegaan. Door uw gebit goed te onderhouden, kunt u de levensduur verlengen.

Is het plaatsen van kronen en bruggen pijnlijk?

De tandarts plaatst de kronen en bruggen onder plaatselijke verdoving. Tijdens de behandeling voelt u dus niets. Na de behandeling kunnen de behandelende plekken wel wat gevoelig zijn. Als het goed is, verdwijnt dit na een week.

Heeft mijn kroon of brug speciaal onderhoud nodig?

Het onderhoud van een kroon of brug is gelijk aan dat van uw eigen tanden of kiezen. Het is wel belangrijk dat u uw mondgezondheid zo optimaal mogelijk houdt. Dit doet u door het tandvlees rondom de kroon of brug met een zachte tandenborstel te reinigen. Daarnaast is het gebruik van tandenstokers, ragers en flossdraad aan te raden. Ook is het belangrijk om regelmatig een periodieke controle bij de tandarts in te plannen.

Neem contact op