Marion Galesloot

Algemeen practicus – MRA specialist

Marion Galesloot is in 1989 aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd. Ook heeft ze aan de New York University College of Dentistry een opleiding prosthodontics gedaan. Sindsdien is ze in diverse tandartspraktijken werkzaam geweest en heeft ze lesgegeven aan New York University College of Dentistry en Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Sinds haar afstuderen is zij voortdurend postacademisch onderwijs blijven volgen en heeft ze zich laten specialiseren in het behandelen van mensen met slaapapneu- en snurkproblemen. Marion is naast MRA specialist binnen Lassus ook werkzaam als algemeen practicus en werkt zij veel met kinderen en angstige cliënten.

BIG nr: 990210330702 
AGB code:12100330
Lid van: KNMT, NWVT, NVTS

Tandheelkunde en slapen lijken weinig met elkaar te maken te hebben, maar dit is wel het geval. Alleen al in Nederland hebben meer dan 500.000 mensen last van slaapapneu. Een aandoening waarbij de adem tijdelijk stokt tijdens de slaap, hierdoor komt er een zuurstoftekort in het bloed. Een anti-snurkbeugel oftewel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) wordt gebruikt als hulpmiddel voor mensen met een milde vorm van slaapapneu. 

Door het gebruik van een goedpassende MRA kan het snurken worden voorkomen hetgeen niet alleen de nachtrust van de patiënt maar ook van zijn of haar partner ten goede komt. Meer dan 90% van de mensen die snurken kunnen met behulp van een MRA van het snurken worden afgeholpen! 

Het geeft Marion veel voldoening om in samenwerking met KNO- en longartsen patiënten met slaapapneu en snurkproblemen te helpen zodat de kwaliteit van hun leven wordt verbeterd.

Marion’s motto: de cliënt staat centraal. Geef hem of haar alle wijsheid en visie die je op tandheelkundig gebied beschikbaar hebt samen met je collega’s. 

Gesproken talen: Nederlands, Engels
Locatie: Lassus Tandartsen Olympisch Stadion
Werkzame dagen: woensdagochtend, donderdag