Tandvleesonderzoek en pocket diepte

Vaak kunnen tandvleesaandoeningen voorkomen worden bij een persoon met weinig tot geen duidelijke symptomen. Tandvlees dat in eerste instantie gezond en roze lijkt, kan schadelijke opbouw hebben onder het tandvlees dat van invloed kan zijn op de mondgezondheid.
Deze opbouw, calculus genaamd, is een opeenstapeling van plaque en toxine-uitstotende bacteriën. Na verloop van tijd kan dit weefselverlies rond de tand veroorzaken en zelfs verlies van de tand zelf. Om tekenen van tandvleesaandoeningen te helpen detecteren, wordt een instrument gebruikt dat een pocketsonde wordt genoemd. Het heeft indicatoren om de diepte van het weefsel rond de tand te meten; met inkepingen gemeten in millimeters.
De sonde wordt geplaatst tussen de tand en het tandvlees en meet de diepte van wat de parodontale pocket wordt genoemd – de ruimte tussen je tanden en het omliggende tandvlees en bot. Een gemakkelijke indicator van problemen is de ontdekking van diepe parodontale pockets, meestal dieper dan 3 mm, die wijzen op ontstoken tandvlees, of mogelijk erosie van het bot rond de tand. Tandvleesonderzoek is een cruciaal onderdeel van het tandheelkundig onderzoek om ervoor te zorgen dat uw tanden en tandvlees op optimale gezondheid blijven.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.